Особливо, що це рецепт дуже смачного кабачкового супу по-закарпатськи. Він точно займе місце у вашому домашньому меню.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сметана 20% – 200 г;
- Вершки 20% — 100 мл;
- Вода – 1 літр;
- Борошно — 1,5 ст.л.;
- Паприка — 1 ч.л.;
- Рослинна олія — 15 мл;
- Вершкове масло — 15 г;
- Сіль — 1 ч.л.
Інгредієнти для сухариків:
- Батон – 100 г;
- Рослинна олія – 20 мл;
- Паприка – ½ ч.л.;
- Прованські трави – ½ ч.л.;
- Сіль – ½ ч.л.;
- Часник – 2 зубчики.
Приготування кабачкового супу:
1. Дрібно нарізаємо цибулю, у каструлі розтоплюємо вершкове разом з рослинною олією. На вищому середньому вогні обсмажуємо цибулю до прозорості.
2. В цей час натираємо на великій тертці кабачки, у молодих плодів можна не знімати шкірку і насіння. Висипаємо до цибулі борошно і паприку, змішуємо.
3. Вливаємо в каструлю воду, зменшуємо вогонь до середнього. Додаємо в суп кабачки, перемішуємо і варимо.
4. Для сухарів нарізаємо кубиками батон, змішуємо його з рослинною олією, паприкою, прованськими травами, сіллю. Викладаємо на деко майбутні сухарики, вирівнюємо і випікаємо при 150 градусах 10-15 хвилин.
5. З поверхні супу знімаємо піну, додаємо в нього сметану і вершки, солимо. Варимо суп ще кілька хвилин.