Особливо, що це рецепт дуже смачного кабачкового супу по-закарпатськи. Він точно займе місце у вашому домашньому меню.

Кабачковый суп "По-Закарпатски", кадр из видео

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Сметана 20% – 200 г;
  • Вершки 20% — 100 мл;
  • Вода – 1 літр;
  • Борошно — 1,5 ст.л.;
  • Паприка — 1 ч.л.;
  • Рослинна олія — 15 мл;
  • Вершкове масло — 15 г;
  • Сіль — 1 ч.л.

Інгредієнти для сухариків:

  • Батон – 100 г;
  • Рослинна олія – 20 мл;
  • Паприка – ½ ч.л.;
  • Прованські трави – ½ ч.л.;
  • Сіль – ½ ч.л.;
  • Часник – 2 зубчики.

Приготування кабачкового супу:

1. Дрібно нарізаємо цибулю, у каструлі розтоплюємо вершкове разом з рослинною олією. На вищому середньому вогні обсмажуємо цибулю до прозорості.

2. В цей час натираємо на великій тертці кабачки, у молодих плодів можна не знімати шкірку і насіння. Висипаємо до цибулі борошно і паприку, змішуємо.

3. Вливаємо в каструлю воду, зменшуємо вогонь до середнього. Додаємо в суп кабачки, перемішуємо і варимо.

4. Для сухарів нарізаємо кубиками батон, змішуємо його з рослинною олією, паприкою, прованськими травами, сіллю. Викладаємо на деко майбутні сухарики, вирівнюємо і випікаємо при 150 градусах 10-15 хвилин.

5. З поверхні супу знімаємо піну, додаємо в нього сметану і вершки, солимо. Варимо суп ще кілька хвилин.