Придбайте заморожені ягоди в найближчому супермаркеті та спробуйте приготувати цей простий, але водночас вражаючий пиріг. Це не лише смачний десерт, а й чудова можливість для всієї родини провести час разом за приготуванням, а потім за чаюванням. До речі, навесні та влітку цей пиріг можна спокійно готувати й зі свіжими ягодами, адже сезонності у нього фактично немає.

Ягодный пирог, кадр из видео

Ягоди, такі як малина, чорниця, полуниця, вишня або ожина, не лише надають пирогу смаку, а й додають яскравих кольорів. Солодкість ягід чудово поєднується з легкою кислинкою, що створює гармонійне поєднання ароматів і текстур.

Інгредієнти для тіста:

  • Яйця — 3 шт.;
  • Сіль — щіпка;
  • Ванільний цукор — 1 ч.л.;
  • Цукор — 150 г;
  • Олія рослинна — 150 мл;
  • Молоко — 150 мл;
  • Борошно — 300 г;
  • Розпушувач — 15 г.

Інгредієнти для начинки:

  • Яйце — 1 шт.;
  • Йогурт — 120 г;
  • Цукор — 1 ст.л.;
  • Кукурудзяний крохмаль — 1 ст.л.;
  • Ягоди — 150 г.

Приготування ягодного пирога:

1. Яйця збиваємо з сіллю, класичним і ванільним цукром до пишної піни. Вливаємо в суміш молоко та рослинну олію, продовжуємо збивати до з'єднання інгредієнтів.

2. Висипаємо в суміш борошно та розпушувач, замішуємо густе тісто без грудочок. Викладаємо в форму для випічки 24х24 см пергамент, виливаємо тісто та вирівнюємо по поверхні.

3. Для начинки яйце змішуємо з цукром і кукурудзяним крохмалем, додаємо йогурт. Викладаємо островками цю суміш на поверхню тіста. Між островками з крему кладемо ягоди.

4. Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин. В результаті виходить смачний ароматний ягодний пиріг. Для цього рецепта можна використовувати свіжі або заморожені ягоди.