У Дніпровському національному історичному музеї відбулася акція "Їдло 1932-1933", організована вихованцями гуртка ПЛАСТ. Про це повідомляє "Відомо".
Ця акція вже не вперше проходить у Дніпрі і має на меті поширення знань про Голодомори, вшанування пам'яті невинних жертв та нагадування про злочини радянської влади проти людяності.
Під час заходу учасники демонстрували страви, які вони приготували, щоб показати дніпрянам, що українці були змушені їсти в ті важкі часи, щоб вижити під час Голодомору. Серед страв були жменьки, плесканчики, картопляна шкірка, коржі з льону та суп із бур'янів.
Учасники також співали молитву "Отче наш" і вшанували пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.
Під час заходу вихованці запалили свічки, які заздалегідь власноруч розписали.
Їх школярі забрали додому, щоб вечором запалити на підвіконні, вшановуючи пам'ять загиблих українців.
0