З всього з чотирьох інгредієнтів та з мінімальними зусиллями ви можете приготувати м’який, ніжний сир з кремовою текстурою прямо у себе на кухні.
Що вам для цього потрібно:
Молоко (3,2% жирності, куплене) — 1 літр
Сметана (20% жирності, куплена) — 200 г
Яйця — 3 шт.
Сіль — 1 ч. л.
За цим рецептом виходить приблизно 365–390 г смачного домашнього сиру.
Покрокове приготування:
Нагрійте молоко в каструлі до кипіння, потім додайте сіль.
В окремій мисці збийте яйця та сметану до однорідної маси.

Поступово вливайте суміш у кипляче молоко, безперервно помішуючи.
Потім зменшіть вогонь і готуйте 5-7 хвилин, поки не утворяться великі творожисті грудочки.
Процедіть суміш за допомогою друшляка, вистеленого двома шарами марлі.
Після цього прижміть сир, помістивши зверху тарілку та вантаж вагою 1-2 кг.
Дайте йому повністю охолонути, потім зніміть з марлі.
Також для додаткового смаку додайте у суміш трави, часник або щіпку паприки перед процежуванням.
Ось і все, тепер у вас є свіжий домашній сир, який ідеально підходить для сендвічів, салатів або просто для насолоди сам по собі.
Нагадаємо, як приготувати домашній сир Моцарелла: швидкий та простий рецепт з двох інгредієнтів
Раніше «hyser» повідомляв, рецепт домашньої ліверної ковбаси, яку не купити в магазині: смачніша за будь-який паштет чи котлети
Як повідомляв «hyser», як приготувати домашній паштет з курячої печінки: ніжний рецепт з натуральних інгредієнтів