З всього з чотирьох інгредієнтів та з мінімальними зусиллями ви можете приготувати м’який, ніжний сир з кремовою текстурою прямо у себе на кухні.

Що вам для цього потрібно:

Молоко (3,2% жирності, куплене) — 1 літр

Сметана (20% жирності, куплена) — 200 г

Яйця — 3 шт.

Сіль — 1 ч. л.

За цим рецептом виходить приблизно 365–390 г смачного домашнього сиру.

Покрокове приготування:

Нагрійте молоко в каструлі до кипіння, потім додайте сіль.

В окремій мисці збийте яйця та сметану до однорідної маси.

Домашний сыр

Поступово вливайте суміш у кипляче молоко, безперервно помішуючи.

Потім зменшіть вогонь і готуйте 5-7 хвилин, поки не утворяться великі творожисті грудочки.

Процедіть суміш за допомогою друшляка, вистеленого двома шарами марлі.

Після цього прижміть сир, помістивши зверху тарілку та вантаж вагою 1-2 кг.

Дайте йому повністю охолонути, потім зніміть з марлі.

Також для додаткового смаку додайте у суміш трави, часник або щіпку паприки перед процежуванням.

Ось і все, тепер у вас є свіжий домашній сир, який ідеально підходить для сендвічів, салатів або просто для насолоди сам по собі.

Нагадаємо, як приготувати домашній сир Моцарелла: швидкий та простий рецепт з двох інгредієнтів

Раніше «hyser» повідомляв, рецепт домашньої ліверної ковбаси, яку не купити в магазині: смачніша за будь-який паштет чи котлети

Як повідомляв «hyser», як приготувати домашній паштет з курячої печінки: ніжний рецепт з натуральних інгредієнтів