Хрустка капуста, пряні спеції і легка кислинка – ідеальне поєднання для тих, хто хоче урізноманітнити свій стіл чимось незвичайним.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 600 г
- Морква – 1 шт.
- Червона цибуля – 0,5 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Гострий чилі перець – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Кінза – 0,5 ст.л.
- Солодка паприка – 0,5 ст.л.
- Чорний перець – 0,5 ч.л.
- Оцет 6% – 1,5 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. (+ 1 ч.л. для варіння)
- Цукор – 1 ст.л.
- Соняшникова олія – 6 ст.л.
Як приготувати?
-
Розділіть капусту на невеликі суцвіття – чим менші шматочки, тим краще вони вберуть аромат спецій.
-
Варіть капусту в киплячій воді з сіллю (1 ч.л. на 1 л води) протягом 3 хвилин. Потім відразу ж перенесіть у крижану воду – так вона залишиться хрусткою.
-
Підготуйте овочі: натріть моркву, наріжте цибулю і солодкий перець тонкими смужками, чилі – дуже дрібно.
-
Додайте спеції і перемішайте: кінзу, паприку, чорний перець, оцет, сіль, цукор.
-
Розігрійте олію і залийте нею салат – цей крок розкриває смак спецій і робить страву особливо ароматною.
-
Дайте настоятися. Перекладіть салат у контейнер, прибрати в холодильник на добу, періодично перемішуйте і пробуйте – можливо, захочеться додати солі або оцту.
На наступний день вас чекає справжній кулінарний вибух! Цей салат – ідеальна закуска до будь-якого столу, будь то сімейна вечеря чи галаслива вечірка.