Хрустка капуста, пряні спеції і легка кислинка – ідеальне поєднання для тих, хто хоче урізноманітнити свій стіл чимось незвичайним.

Салат с цветной капустой по-корейски, кадр из видео

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 600 г
  • Морква – 1 шт.
  • Червона цибуля – 0,5 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Гострий чилі перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кінза – 0,5 ст.л.
  • Солодка паприка – 0,5 ст.л.
  • Чорний перець – 0,5 ч.л.
  • Оцет 6% – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л. (+ 1 ч.л. для варіння)
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Соняшникова олія – 6 ст.л.

Як приготувати?

  1. Розділіть капусту на невеликі суцвіття – чим менші шматочки, тим краще вони вберуть аромат спецій.

  2. Варіть капусту в киплячій воді з сіллю (1 ч.л. на 1 л води) протягом 3 хвилин. Потім відразу ж перенесіть у крижану воду – так вона залишиться хрусткою.

  3. Підготуйте овочі: натріть моркву, наріжте цибулю і солодкий перець тонкими смужками, чилі – дуже дрібно.

    Салат с цветной капустой по-корейски, кадр из видео

  4. Додайте спеції і перемішайте: кінзу, паприку, чорний перець, оцет, сіль, цукор.

  5. Розігрійте олію і залийте нею салат – цей крок розкриває смак спецій і робить страву особливо ароматною.

  6. Дайте настоятися. Перекладіть салат у контейнер, прибрати в холодильник на добу, періодично перемішуйте і пробуйте – можливо, захочеться додати солі або оцту.

На наступний день вас чекає справжній кулінарний вибух! Цей салат – ідеальна закуска до будь-якого столу, будь то сімейна вечеря чи галаслива вечірка.

Салат с цветной капустой по-корейски, кадр из видео