Джем — універсальний продукт, який можна використовувати не лише для тостів, але й як інгредієнт для приготування різних страв. Якісний ягідний або фруктовий продукт надає десертам солодкість і аромат, робить випічку соковитою, а соуси для м'яса — більш пікантними. У статті розповідаємо, які страви можна приготувати з додаванням джему.
Випічка
До списку найбільш популярних рецептів входять:
- Пісочне печиво. Для приготування знадобиться пісочне тісто, з якого формують печиво з углибленням у центрі, куди викладають джем. В результаті виходить хрустке смачне частування з м'якою, солодкою начинкою. Для приготування такого печива рекомендується замовити джем онлайн з полуниці, абрикосів або малини, тобто з максимально густою консистенцією.
- Рулет. Пористий бісквіт чудово поєднується з джемом. Для приготування потрібно спекти тонкий пласт бісквітного тіста, намазати його джемом і згорнути в рулет. Оптимально підходять ягідні варіанти з кислинкою— тоді готовий рулет виходить не надто солодким.
- Маффіни. Замість шоколадної начинки можна використовувати джем. Його кладуть всередину тіста перед випічкою, в результаті виходить м'який маффін з ніжною фруктовою начинкою. Для більш свіжого аромату можна додати в тісто трохи лимонної цедри.
- Тонкі млинці. Джем можна просто намазати на млинці або використовувати в якості начинки, змішавши з зернистим сиром.
Ще один простий і швидкий варіант: тости з джемом і вершковим маслом. Потрібно підсушити на сковороді, в духовці або тостері з обох сторін шматочок хліба, а потім намазати його вершковим маслом і джемом.
Десерти
Можна приготувати такі варіанти десертів:
- Творожна запіканка. Джем можна додати і всередину запіканки, і використовувати як топінг. Особливу ніжність цій страві з сиру надають персикові та абрикосові джеми, які можна придбати в маркеті Маудау.
- Домашнє морозиво. Якщо змішати джем з натуральним йогуртом або вершками і заморозити, вийде смачне домашнє морозиво без зайвих добавок. А якщо використовувати кілька різновидів фруктових продуктів, буде морозиво з мармуровим ефектом.
- Йогуртовий десерт. У стакан викладають шарами йогурт, джем і мюслі: всього за кілька хвилин виходить смачна і корисна страва.
Для більшої соковитості та в якості прикраси в готові десерти рекомендується додати кілька шматочків свіжих фруктів.
Соуси та заправки з джемом
Джем може стати основою для пікантного соусу, який підходить до качки, свинини, яловичини. Для приготування такого соусу слід взяти апельсиновий або журавлиний джем і змішати його з гірчицею, соєвим соусом та спеціями. Також підійдуть продукти з вишні та чорниці. А якщо змішати джем з оливковою олією та бальзамічним оцтом, вийде оригінальна заправка для овочевих і м'ясних салатів. До салатів з сиром особливо добре підходить заправка на основі грушевого джему.